Contacteer ons

Dieetconsultaties

Dieetconsultaties

Wil je graag je overtollige kilootjes kwijt, en wil je je fitter voelen? Of wil je als (top)sporter beter presteren en je sportvoeding op punt zetten? Of wil je gewoon eindelijk eens gezond leren eten? Dan ben je bij Nutrifit aan het juiste adres! Onder intensieve begeleiding van (sport)diëtist Kjell De Potter val je op een gezonde en haalbare manier af. Met een persoonlijk voedingsplan en 2 wekelijkse opvolging streven we samen naar jouw doel!

Vermageren, samen gaan we ervoor!

Iedereen kent het wel, we willen allemaal graag net iets slanker zijn en enkele kilo’s vet verliezen om er goed uit te zien. Vaak proberen veel mensen op eigen houtje enkele diëten uit maar houden ze deze niet vol of hebben ze weinig succes.

De reden is heel simpel, geen professionele begeleiding = geen tot weinig succes! Een dieet dient op maat gemaakt te worden en is voor iedereen anders. Door te kiezen voor een professionele diëtist zal je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen, geen downs hebben en je vetgehalte zien verminderen.

Onze werkwijze

1. Intakegesprek

We beginnen met een intakegesprek van ongeveer 45-60 minuten. In dit gesprek verzamelen we al jouw persoonlijke en lichamelijke gegevens. Dit gebeurt door een weging, meting van het vetpercentage door huidplooimeting of lichaamsomtrek. Alles wordt zorgvuldig genoteerd en bijgehouden in jouw persoonlijke dossier. Tijdens het gesprek wordt ook een voedingsanamnese afgenomen. Dit wil zeggen dat er geluisterd wordt hoeveel en wat je allemaal eet en drinkt op een weekdag, in het weekend, of je voldoende beweegt enzovoort. Voor de sporters wordt er ook geluisterd naar de inname tijdens en na het sporten, wedstrijddagen, supplementen, …

2. Calculatie dieetplan

Na jouw intake zal ik al deze gegevens verwerken om een dieet op te stellen, rekening houdend met jouw leefstijl, lichamelijke gegevens en persoonlijke opmerkingen.

3. Vervolgconsult

We overlopen het dieet samen, zodat er nog eventuele aanpassing worden gemaakt en onduidelijkheden worden opgelost. 

4. 2-wekelijkse opvolging

Vervolgens plannen we een nieuwe opvolgconsultatie om te kijken hoe alles verloopt en herhalen we dit tot je zelf verder kan! Ook hier gaan we jouw lichamelijke gegevens verzamelen (gewicht, vet%) en eventuele problemen oplossen. 

 5. 3-maandelijkse cyclus

De dieetbegeleiding omvat steeds een cyclus van 3 maanden. Dit wil zeggen dat je 7 keer mag langskomen! Dankzij deze totaalprijs komt dit extra voordelig uit en kunnen we jou perfect opvolgen om samen naar een optimaal resultaat toe te werken. Nadien kan er nogmaals verlengd worden voor 3 maand aan een voordelig opvolgtarief waar we elkaar elke 3 weken zullen zien. Tijdens de dieetbegeleiding mogen er tussendoor altijd vragen gesteld worden. Dit kan zowel via telefonisch contact, e-mail of social media. 

Deze intensieve begeleiding zorgt ervoor dat je heel snel afvalt op een gezonde manier en onder medische begeleiding. Er is ook een mogelijkheid tot combinatie met E-Fit voor een nog sneller, blijvend resultaat!

 

Soorten diëten

Vermageringsdieet

Tijdens intensieve opvolgsessies zorgen we voor een snel, gezond en blijvend resultaat. We beginnen met een intake gesprek waar we jouw doelen bepalen en samen een parcours uittekenen om jouw doel te bereiken.

Sporters

Duursporters hebben een hoog verbruik van voedingsstoffen waardoor een uitgebalanceerde voeding van groot belang is om prestaties en herstel te bevorderen! Als recreatieve sporter een goede balans vinden tussen werk en ontspanning? Zorg dan ook voor een goede balans in jouw voeding en bereik jouw doel met meer energie! Bij krachtsporters staat vooral de kracht en groei van spieren centraal. De juiste voedingsstoffen en gepaste voedingssupplementen spelen hier een grote rol. Wil je een professionele voedingsbegeleiding voor jouw hele sportteam inclusief opleiding van teammedewerkers? Ook hier helpen we je graag verder met onze expertise!

Proteïnedieet

Naast de traditionele dieetbegeleiding met dagelijkse voeding, kan er ook gekozen worden voor een proteïne dieet. Dit is een snelle methode om af te vallen waarin je na 2 weken reeds tussen de 3 a 7 kilo kan afvallen. Het dieet wordt opgedeeld in 4 fases. Indien gewenst kan u na de gemengde fase reeds inpikken met een traditioneel vermageringsdieet waardoor we met intensieve begeleiding ervoor gaan zorgen dat de verloren kilo’s niet meer terugkeren! Bij Nutrifit werken we samen met de kwaliteitsproducten van Pro10pharma. Zo kunt u kiezen uit meer 300 verschillende smaken van proteïnesupplementen. Naast de traditionele shakes en repen kan u bij Nutrifit terecht voor ook echte warme maaltijden, lekkere desserts, hongerstillende snacks en soepen voor elke fase van het dieet.

Specifieke diëten

  • Intoleranties (Gluten, lactose,..)

  • Vegetarisch of veganistisch

  • Hart- en vaatziekten

  • Diabetes type 1, 2

  • Maag-darmklachten

Persoonlijk

Doelgericht

Professioneel advies

Blijvend resultaat

Voedingsadvies nodig? Maak nu een afspraak.